Es sajaucu kefīru, olas un miltus, ieleju mīklu pannā, virsū uzlieku jebkuru pildījumu, tas izrādās ļoti garšīgi

“Slinkā pica” uz pannas. Lai to pagatavotu, nepieciešams pavisam maz laika — nav jāmaisa mīkla un nav jāuzsilda cepeškrāsns

Pildījumu var izmantot jebkādu, kāds jums labāk garšo. Piedāvāju šo ideju kā ātru uzkodu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.

Pagatavošana

Bļodā ielieku 2 olas. Norādītais sastāvdaļu daudzums ir paredzēts pannai ar 28 cm diametru. Pievienoju sāli un samaisu.

Pievienoju kefīru — 10 ēdamkarotes ir aptuveni 150 ml. Var izmantot arī krējumu.

Izsijāju miltus, tos pievienoju pakāpeniski. Man vajadzēja apmēram 8 ēdamkarotes — tas ir ap 130 gramu.

Mīklas konsistencei jābūt kā biezam krējumam.

Augu eļļu izlīdzinu pa pannas dibenu un malām, uzkarsēju. Ielieku mīklu.

Cepu uz uguns, kas ir nedaudz zem vidējas, 5 minūtes zem vāka. Tiklīdz virspuse vairs nav lipīga, apgriežu otru pusi.


To var izdarīt ar lāpstiņu — sagatave apgriežas viegli. Apziežu pamatni ar tomātu pastu, kečupu, mērci un majonēzi.

Pa virsu lieku jebkādu pildījumu. Man ir pats vienkāršākais variants — cīsiņi. Ja ir tomāti vai bulgāru pipari, tos arī var pievienot.
Dāsni pārkaisu ar sieru.

VIDEO:

Nedaudz pārkaisu ar svaigiem, kaltētiem vai saldētiem zaļumiem. Kā pildījumu var pievienot arī vistas gaļu, sēnes, sīpolus, marinētus gurķīšus…


Cep zem vāka uz uguns, kas ir nedaudz zem vidējas, apmēram 10 minūtes. Gatavošanas laiks ir atkarīgs no plīts un pannas biezuma — apakšai jābūt viegli zeltainai, bet sieram pilnībā jāizkūst. Ja neesat pārliecināti, ka mīkla izcepusies, atstājiet “picu” pannā vēl uz 5 minūtēm zem vāka, uz izslēgtas plīts.

Pārliekam picu no pannas uz šķīvja. Ātrā uzkoda uz pannas ir gatava.

Lasi vēl: “Smagie vārdi” jeb kādus vārdus labāk neizvēlēties saviem pēcnācējiem

Kā pareizi nomizot sardeli dabīgajā apvalkā, lai tā nesadalītos

Sastāvdaļas:
2 olas
10 ēd. k. kefīra
1/2 tējk. sāls
8–10 ēd. k. miltu

Pildījumam:
Siers — 50 g (pēc garšas)
Desa / šķiņķis / gaļa / cīsiņi — 100 g
Tomātu pasta / mērce / kečups — 1 ēd. k.
Majonēze — 0,5 tējk.

Labu apetīti! Ja arī jūs tā gatavojat, priecāšos, ka atgādināju par šo recepti.